“PŘÍKLADNÝ” ULTRAC VORTI+ ZAZÁŘIL V TESTU LETNÍCH PNEUMATIK AUTOBILD

Pneumatika Vredestein Ultrac Vorti+ se umístila na prvním místě ve skupinovém testu letních pneumatik, který provedl jeden z předních německých motoristických časopisů AutoBild. Prémiová vysoce výkonná pneumatika Vredestein, která byla hodnocena spolu s 10 konkurenčními výrobky, získala první místo a byla nezávislým testovacím týmem označena za “příkladnou”.

Pneumatika Ultrac Vorti+ se rovněž umístila na druhém místě v kategorii “smíšené pneumatiky” časopisu Autobild, která analyzovala výkonnost pneumatik při použití dvou různých rozměrů – s větší pneumatikou pro zadní nápravu; to je běžné u prémiových a vysoce výkonných vozidel.

Pneumatiky o rozměru 225/45 R18 byly podrobeny zkouškám v různých podmínkách, včetně mokrého a suchého povrchu, a podrobné analýze brzdných vlastností, aquaplaningu a valivého odporu. Pneumatiky Ultrac Vorti+ v testech jízdních vlastností na mokru konzistentně překonávaly konkurenci.

AutoBild poznamenal, že pneumatika Vredestein Ultrac Vorti+ má “sportovní letní profil na vyvážené vysoce výkonné úrovni…” a také “dobrou přilnavost na mokru”.

Daniele Lorenzetti, technický ředitel, řekl: “Tyto nejnovější výsledky testů dokazují, že naše rostoucí portfolio pneumatik Vredestein nadále překonává ostatní produkty na evropském trhu. Je to výsledek rozsáhlých investic do výzkumu a vývoje, které zajišťují, že si výrobky jako Ultrac Vorti+ udržují výkonnostní náskok a stále vynikají z hlediska bezpečnosti.”

Pneumatika Ultrac Vorti+ je součástí řady “vysoce výkonných” pneumatik společnosti Vredestein. Tato pneumatika s označením (Y) pro rychlosti vyšší než 300 km za hodinu je optimalizována pro použití na prémiových a vysoce výkonných automobilech a SUV. Díky tužší bočnici (ve srovnání s pneumatikou Ultrac) a speciálně navržené směsi a dezénu běhounu byla pneumatika Vorti+ vyvinuta pro použití na přední i zadní nápravě – což potvrdil test “smíšených pneumatik” AutoBild.